Menu Sluiten

Freestyle instructeur

Je kunt bij LEF coaching ook terecht om het Freestyle Systeem te leren met je paard. Loop jij met jouw paard ergens tegenaan, wil jij je graag samen met je paard verder ontwikkelen of meer vertrouwen in je paard krijgen? Dan kunnen we hier samen mee aan de slag!

Waarom lessen Freestyle Systeem?
Ik volgde in eerste instantie de Opleiding Freestyle Instructeur Niveau 1 om dit te kunnen gebruiken bij het coachen met paarden. Maar eenmaal in de opleiding werd ik steeds enthousiaster ook echt iets als instructeur te gaan doen. Mijn paard kon best wel eens uit zijn dak gaan en ik had hem dan niet meer onder controle. Dankzij de opleiding heb ik nu vooral met het paard aan de hand meer controle over hem en sta ik veel steviger in mijn schoenen. Dit is iets wat ik andere mensen ook graag wil leren!

Mooi en vriendelijk samenwerken
Als Freestyle instructeur gebruik ik hierbij de technieken van het Freestyle Systeem: loswerken, grondwerk en de dubbele lange lijnen. Het mooie aan dit systeem is dat je begint met het loswerken wat gebaseerd is op de natuurlijke reactie van de paarden. Hierdoor krijgen jij en je paard vertrouwen in elkaar en leren jullie op een mooie en vriendelijke manier communiceren.

Verder ga je werken aan de manier van omgang met je paard en je leert hierbij veel over je houding.